Edzésben a szentgyörgyi jégkorongozók PDF Nyomtatás E-mail
2012. szeptember 04. kedd, 19:18

A jégpályánkat felszámolták, a jégkorong szeretetének tüzét viszont nem tudták kioltani a város lakóinak szívéből, az tovább ég, lángol. Éltetői közé tartozik a Királypingvinek Jégkorong Klub, mely nagyon helyesen a gyerekek körében kezdte el aktivitását. Lentről építkezik, ha így jobb, igyekszik emeletről emeletre haladni, s így feljutni a hazai jégkorong felsőházába. A klubot csíkkarcfalvi edzőtáborozásán „értük utol”, s beszélgettünk el egyik vezérével, Kernászt Hubával.

– Mikor kezdtétek el a felkészülést?
– Augusztus 8-án két gyerekcsapattal (U/10 és U/12), de a felnőttcsapat is készül a 2012–2013-as bajnokságra. Az első jeges edzéseket Brassóban tartottuk, kiegészítve természetesen a száraz edzésekkel.
– Meddig lesztek Csíkkarcfalván?
– Augusztus 27-én érkeztünk, és szeptember 1-jéig leszünk itt. (Szerk. megjegyzés: már hazaérkeztek a jégkorongpalánták.) A két gyerekcsapat napi egy jeges edzés mellett egy száraz edzést is végez, így igyekszik teljesebbé tenni a felkészülést.
– Mik a tervek a két gyerekcsapattal?
– Mindkettő novembertől részt vesz a Román Jégkorongbajnokságban.
– És a felnőtt?
– Az immár a harmadik éve, hogy részt vesz az Erdélyi Független Amatőr Jégkorong Li­gában (EFAJL).
– És akkor nézzük a csíkkarcfalvi edzőtáborban részt vevő gyerekek névsorát.
– Íme: Anghel Kiss Áron, Bokor Dávid, Balázs Előd, Balázs Márton, Bódi Zsombor, Dóczé István Balázs, Gergely Zsolt, Józsa Artúr, Kernászt Máté, Kernászt Sára, Solymosi Tamás, Sütő Barna, Szilágyi Nagy Nándor, Szilágyi Nagy Zétény, Ugron Ákos, Csegezi Etele, Héjja Wagner Balázs, Kádár Benedek, Kálnoky Miklós, Kristály Ma­rót, Mátyás Boglárka, Nagy Ákos, Szántó Zsolt, Taghavi Dario, Timaru Tamás, Veress Ottó. Edzők: Ugron Endre, Kernászt Huba, Bogyán János.
– Sok sikert, Királypingvinek!
Fogarasi Károly
Háromszék 03.09.20125

 

 
 

Támogatóink

Hirdetés
Hirdetés